Harjumaal päästis suitsuandur kolme inimese elu

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht

Täna öösel puhkes Harjumaal Kuusalus tulekahju, mis sai õnneliku lõpu, kuna majas olnud suitsuandur päästis kolme inimese elu.

Täna varahommikul kell 05.11 sai häirekeskus teate tulekahjust Kuusalu vallas Kahala külas. Päästemeeskondade saabudes oli leekides mansardkorrusega eramaja. Õnnetuse hetkel oli majas kolm inimest, kes olid saanud enne päästjate saabumist iseseisvalt põlevast majast välja ning viga ei saanud, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja.

Laiaulatuslikust tuleõnnetusest andis magavatele majaelanikele märku elutoa lakke paigaldatud töökorras suitsuandur, mis päästis inimesed kõige hullemast. Tulekahju levis väga kiiresti, päästemeeskondade saabudes oli osaliselt vajunud sisse ka maja katus.

Valvemenetleja sõnul levis tuli sellest elamu osast, kus inimeste magamistubasid polnud. Leviva põlengu ning inimeste magamistubade vahele jäi elutuba, mille lakke paigaldatud sutsuandur osutus magavale pererahvale hindamatuks abimeheks. Kehra ja Loksa päästjad ning Kuusalu ja Kolga vabatahtlikud päästjad alustasid sündmuskohal koheselt kustutustöödega, kella 07.13ks pandi põlengule piir. Tulekahju kustutati lõplikult kella 09.38ks.

Tuleõnnetuse täpse tekkepõhjuse selgitab uurimine. Põlengu tagajärjel varises sisse maja katus ning pooleldi ka vahelagi ning kogu elamine sai tulekahju tõttu tõsiseid kahjustusi.

Suitsuandur on alates 2009. aastast kohustuslik. Häirekeskuse teatel on sündmused näidanud, et elusid päästab töökorras ja nõuetekohaselt kinnitatud suitsuandur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles