Süüria ja Türgi piiril ründasid islamiäärmuslased kontrollpunkti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi tankid Süüria piiri lähedal
Türgi tankid Süüria piiri lähedal Foto: SCANPIX

Sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) enesetaputerroristid ründasid laupäeval Süüria ja Türgi piiril asuvat kontrollpunkti, mida valvavad kurdide pešmergaüksused, teatasid võimuesindajad ja inimõiguslased.

Üks terroristidest lasi ennast õhku lõhkeaineid täislaaditud autos, teine õhkis oma pommivöö. Esialgu on ebaselge palju ohvreid rünnakud nõudsid.

Teatatud on vaid, et ööpäeva jooksul on piirkonnas tapetud vähemalt 39 inimest - 28 pühasõdalast ja 11 pešmergavõitlejat.

Kurdi võimuesindajate ja Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse väitel saabusid terroristid Türgi territooriumilt, millise väite sealne armee koheselt tagasi lükkas.

Viimastel andmetel vallandas rünnak piiripunktile ägeda tulevahetuse Kobane linnas, mida pühasõdalased üritavad juba kaks kuud vallutada.

Süüria välisminister Walid al-Muallem ütles varem päeval, et  USA juhitava koalitsiooni õhulöögid ei ole sunniäärmuslikku Islamiriiki (IS) nõrgestanud.

Muallemi sõnul ei ole ISi võimalik riigist välja tõrjuda, kui ÜRO ja USA ei survesta Türgit piirikontrolli tõhustama.

Paljud võõräärmuslased saabuvad Süüriasse pühasõdalaste poolel võitlema just Türgi kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles