Riigikogu väliskomisjon on USAs töövisiidil

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon alustab täna töövisiiti ÜRO-s ning Ameerika Ühendriikides. Kohtumiste peateemadeks on muutunud julgeolekuolukord Euroopas ning Eesti ja USA kahepoolsete suhete tugevdamine.

«Nii ÜRO kui Ameerika Ühendriigid omavad väga suurt tähendust Eesti julgeoleku kindlustamisel. Venemaa agressioon Ukraina vastu on tõsiselt raputanud kogu maailma julgeolekupõhimõtteid, mistõttu on äärmiselt oluline Eesti aktiivsus oma partnerite ja liitlaste suunal. Me peame tegema kõik, et rahvusvaheline õigus ei mureneks veelgi,» ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Väliskomisjoni delegatsioonil on kohtumised New Yorgis ÜRO-s ning Washingtonis Kongressis, Valges Majas, välis- ja kaitseministeeriumis. Samuti osaleb delegatsioon Washingtoni Euroopa Instituudi arutelul ja kohtub erinevate mõttekodade esindajatega.

Riigikogu väliskomisjoni delegatsiooni kuuluvad Marko Mihkelson, Barbi Pilvre, Vladimir Velman ja Margus Hanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles