Erdogan võõrustab täna Ankaras Putinit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan võõrustab täna Ankaras oma Vene kolleegi Vladimir Putinit. Foto on tehtud möödunud aasta novembris.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan võõrustab täna Ankaras oma Vene kolleegi Vladimir Putinit. Foto on tehtud möödunud aasta novembris. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan võõrustab täna Ankaras oma Vene kolleegi Vladimir Putinit.

Eeldatavasti keskenduvad läbirääkimised koostööle energeetika vallas. Ankara ei taotle üksnes gaasihinna kärpimist, vaid talve lähenedes ka suuremaid impordimahte.

Tegemist on liidrite esimese vahetu kohtumisega pärast seda, kui Erdoğan augustis peaministri kohalt presidenditoolile liikus, korrates Putini käiku 2012. aastast.

Kommentaatorid on sageli märkinud sarnasusi 60-aastase Erdoğani ja 62-aastase Putini vahel, keda mõlemat süüdistatakse välismaal autoritaarsuses, kuid kellel mõlemal on kodumaal märkimisväärne toetusbaas.

Venemaal ja Türgil on hoolimata vaidlustest Süüria ja Ukraina kriisi üle õnnestunud seni säilitada tugevad kahepoolsed suhted.

Kurdi separatismiga silmitsi seisev Ankara oli kevadel teravalt vastu Krimmi annekteerimisele. Murelikuks on Türgi valitsust teinud krimmitatarlaste väidetav tagakiusamine Kremli-meelsete võimude poolt.

Eri meelt on riigid ka Süüria konflikti osas, kus Putin on president Bashar al-Assadi viimane suur liitlane, Erdoğan aga nõudnud Süüria liidri viivitamatut ametist lahkumist.

Kuid need vaidlused ei näi olevat kahjustanud teisi koostöö aspekte -- Türgit külastab igal aastal enam kui neli miljonit Vene turisti ja Venemaa ehitab 20 miljardi dollari suuruse projekti raames Türki esimest tuumaelektrijaama.

«Türgi-Venemaa suhted on stabiilsed, jätkusuutlikud ega sõltu hetkeolukorrast,» lausus Putin visiidi eel usutluses Türgi uudisteagentuurile Anatolia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles