Vene leht: Putin kardab mürgitamist ja atentaati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa väljaanne Novoje Vremja avaldas artikli, milles käsitletakse president Vladimir Putini  julgeolekumeetmeid ja hirme.

Venemaa president on oma julgeolekut kindlustanud mitmel viisil, sest lisaks ihukaitsjatele on tal ka toidumaitsjad.

Putini siseringi on pikka aega kuulunud Viktor Zolotov, keda peetakse presidendi kõige lojaalsemaks alluvaks.

Väidetavalt on see mees lubanud kaitsta Putini elu oma elu hinnaga ning on valmis tulistama igaüht, kes presidendi elu kallale püüab kippuda.

Üsna varjus olnud Zolotovi kohta ei teata just palju. Teada on, et ta on Putini endine KGB kolleeg ning judokaaslane.

Zolotov oli pikka aega Kremlis julgeolekuülem. Selle aasta mais nimetas Putin ta asesiseministriks ning siseministeeriumi julgeolekumeeskonna juhiks.

«Vladimir Putin kardab atentaati ja mürgitamist. Ta valib väga hoolikalt ihukaitsjaid, autojuhte, koristajaid, kokki. Need kõik on mehed, sest ta ei usalda naisi. Kõik toidud tuuakse talle plastkarpides, millel on silt, kes seda toitu maitsnud on ja aeg, millal maitsti,» kirjutab Novoje Vremja.

Putini meeskonda kuuluvatest toidumaitsjatest rääkis pärast G20 nõupidamist Austraalias Brisbane`is ka sealse luksushotelli Hilton töötaja. Hotelli personal oli hämmastunud Putini nõudmiste ja ta suure kaaskonna üle.

«Tema kokad valmistasid toidu meie hotelli köögis. Sealt viidi see paika, kus ta parajasti oli. Enne viimist aga maitsesid seda Putini toidumaitsjad, tegemaks kindlaks, et see ei ole mürgitatud või sinna ei ole midagi kahtlast lisatud. Kui see oli söömiskõlblik, siis viidi see Putinile,» sõnas hotellitöötaja Austraalia meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles