Vene Glonassi võrgustikuga ühines veel üks uue põlvkonna satelliit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene navigatsioonisatelliit Glonass-K ja ülakorpuses Fregat.
Vene navigatsioonisatelliit Glonass-K ja ülakorpuses Fregat. Foto: SCANPIX

Vene uue põlvkonna navigatsioonisatelliit Glonass-K eraldus edukalt ülakorpusest Fregat ja jõudis orbiidile, teatas Venemaa kosmosejõudude esindaja polkovnik Aleksei Zolotuhhin.

«Glonass-K satelliit eraldus edukalt ülakorpusest. Satelliit on pärast lõpporbiidile jõudmist Titovi katsetus- ja kosmosesüsteemide kontrollkeskuse kontrolli all,» lisas Zolotuhhin, kelle sõnul on telemeetriliste andmete edastus stabiilne ja kõik satelliidi süsteemid töötavad normaalselt.

Kanderakett Sojuz-2,1b startis koos Fregati ülakorpuse ja Glonass-K satelliidiga Plessetski kosmosekeskusest esmaspäeval kell 00.52 Moskva aja järgi.

Krasnojarski Rešetnevi Infosatelliitsüsteemide ettevõttes valminud Glonass-K on kolmanda põlvkonna navigatsioonisatelliit. Glonass-K satelliidid vahetavad tulevikus välja vanemad versioonid Glonass-M, mis moodustavad praegu Vene positsioneerimissüsteemi Glonass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles