Moskva süüdistab NATOt Ukraina lõhestamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luganski separatistidevõitlejad.
Luganski separatistidevõitlejad. Foto: SCANPIX

NATO poliitika Ukraina sõjalise potentsiaali tugevdamisel etendab Ukraina kriisis destruktiivset rolli, märkis Vene täna välisministeerium. Ühtlasi süüdistati Ukrainat selle tugevuse tsiviilelanikkonna vastu kasutamises.

«NATO destruktiivne roll on ilmnenud kogu Ukraina kriisi vältel. Allianss on võtnud kursi Ukraina sõjalise potentsiaali tugevdamisele, mida, nagu te teate, kasutatakse tsiviilelanikkonna vastu,» ütles asevälisminister Vassili Nebenzja Moskva oblastis toimunud Sberbanki seminaril.

«NATO juhtkond toetab liikmesmaade plaane sõjalise tehnika ja muu varustuse tarnimiseks Ukrainale, mida Kiiev võib kasutada siseriiklikeks repressioonideks.»

«NATO Walesi tippkohtumistel Ukraina olukorra kohta tehtud avalduste sisu ja toon koos plaanidega alliansi ja Ukraina ühisõppusteks ei aita kaasa rahuprotsessile, vaid süvendavad lõhet Ukraina ühiskonnas,» lisas aseminister.

«Washington kasutab Ukraina kriisi oma niinimetatud juhtrolli pealesurumiseks kogu euroatlandi ruumile. Nad üritavad tekitada Vene majandusele pöördumatut kahju ja saavutada oma piirangutega sisepoliitilise olukorra destabiliseerimist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles