Ilves räägib täna Läti, Leedu ja Poola presidentidega julgeolekust

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Läti riigipea Andris Bērziņš ja Leedu liider Dalia Grybauskaitė.
Eesti president Toomas Hendrik Ilves, Läti riigipea Andris Bērziņš ja Leedu liider Dalia Grybauskaitė. Foto: SCANPIX

Balti-Poola presidentide kohtumise teemade seas on Venemaa agressiivsest tegevusest muutunud julgeolekuolukord Euroopas.

President Toomas Hendrik Ilves võõrustab täna Kõue mõisas Läti, Leedu ja Poola riigipäid Andris Bērziņšit, Dalia Grybauskaitėt ja Bronisław Komorowskit, vahendas presidendi presidendi kantselei.

Balti-Poola presidentide kohtumise teemade seas on Venemaa agressiivsest tegevusest muutunud julgeolekuolukord Euroopas, EL-Vene ja NATO-Vene suhted, olukord Ukrainas, energiajulgeolek, digitaalne ühisturg, regionaalne koostöö, Euroopa Liidu idapartnerlus, samuti strateegiline kommunikatsioon - NATO selleteemaline oivakeskus avati hiljuti Lätis.

Eelmine Balti riikide presidentide kohtumine toimus 2013. aastal Lätis Birini mõisas ning eelmine taoline nelja riigipea kohtumine Eestis 2011. aasta detsembris Vihula mõisas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles