Valge- ja mustanahalise kallistusfoto muutus USAs leppimissümboliks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portlandi politseinik Bret Barnum ja Devonte Hart
Portlandi politseinik Bret Barnum ja Devonte Hart Foto: SCANPIX

USAs Missouris Fergusonis ja veel mitmes linnas on toimunud väljaastumised juhtumi tõttu, milles valgenahaline politseinik lasi maha tumedanahalise relvastamata noormehe.

Leppimise sümboliks on kujunenud foto, millel on näha 12-aastast tumedanahalist pisarates poissi kallistamas Oregonis Portlandis valgenahalist märulipolitseinikku, edastab CNN.  

Pildil olev poiss on Devonte Hart, kes  kandis hiljutisel protestil silti «Tasuta kallistused». Möödunud nädalal protestiti selle vastu, et prokurörid ei esitanud tumedanahalise poisi maha lasknud politseinikule süüdistust.

Pildil olev valgenahaline politseinik on Portlandi politseiülem Bret Barnum, kes läks 25. novembril enda sõnul nutnud last lohutama ning ta ei teinud seda politseiniku, vaid mehena.

Hart ei tahtnud esmalt politseinikuga suhelda, kuid Barnumil õnnestus laps siiski rääkima panna. Poiss jutustas talle oma koolielust, reisidest ja suvevaheaegadest.

Lõpuks poiss ja mees kallistasid.

Selle juhtumi jäädvustas vabakutseline fotograaf  Johnny Nguyen. Selle avaldas esimesena väljaanne The Oregonian pealkirja all «Kallistus, mida kogu maailmaga jagada».

Vaid paar tundi pärast pildi avaldamist oli seda Facebookis jagatud rohkem kui 150 000 korda.

«Usun oma südames, et mitte keegi ei soovi vägivalda ning kõigis inimestes ja juhtumites on ka hea pool,» kommenteeriti Facebookis.

Politseinik Barnumi sõnul oli talle üllatuseks, et see foto nii kuulsaks sai, kuid samas on tal hea meel, et vastuolude keskel sai ta anda ühele lapsele uuesti kindlustunde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles