Leedu välisministri arvates ei ohusta riiki otsene ja avalik rünnak

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičius.
Leedu välisminister Linas Linkevičius. Foto: SCANPIX

Leedu välisminister Linas Linkevičius ei usu, et Leedut ähvardaks otsene ja avalik rünnak.

«Mina isiklikult ei usu, kuigi on ka teisi arvamusi, et meil tarvitseks karta tavarünnakut. Me oleme NATO liige ning liitlase otsene ja avalik ründamine oleks liiga riskantne. Kuigi hullusel ei ole piire, ei pea ma seda võimalust reaalseks. Võimalik on terve rida erinevaid kohalikke konflikte, mis ei tarvitse tingimata puhkeda Leedus,» ütles minister usutluses ajalehe Lietuvos Rytase telekanali uudistesaatele.

Leedu-Vene piiril tekkinud järjekordadel peatudes rõhutas Linkevičius, et Venemaa ei ole äriajamiseks usaldusväärne riik.

«Leedu ärisektor nägi oma silmaga, et pikaajalised suhted Venemaaga ei ole usaldusväärsed. Usun, et tuleb aeg ning kaubavahetus Venemaaga muutub taas normaalseks. Kuid hetkel tasuks hinnata riske ja mitte lootma jääda,» ütles minister.

Linkevičiuse sõnul kehtestab Venemaa mõnikord piiranguid igasuguse põhjuseta, kuid viimast pingete kasvu võib tema sõnul seostada president Dalia Grybauskaitė hiljutise avaldusega, milles riigipea nimetas Venemaad terroristlikuks riigiks.

«Ma näen presidendi avalduses loogikat ja mõistan seda. Oleks vale seostada kõike vaid ühe avaldusega. See, mis toimub, toimub pidevalt, sel viisil pannakse proovile meie ühtsus,» ütles Linkevičius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles