ERR saab venekeelse telekanali loomiseks 2,5 miljonit eurot

Karin Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Parlamendi rahanduskomisjon toetas täna rahandusministeeriumi ettepanekut anda Eesti Rahvusringhäälingule (ERR) tuleva aasta riigieelarvest algselt plaanitud nelja miljoni asemel 2,53 miljonit eurot, et avada venekeelne telekanal.

Rahandusministeeriumi selgituse kohaselt sisaldab 2 533 750 euro suurune täiendav taotlus ühekordseid investeeringuid ning venekeelse teleprogrammi tootmist ja edastamist. Kava kohaselt peaks venekeelne teleprogramm alustama tuleva aasta lõpus.

Valitsuskabinet toetas rahvusringhäälingu juurde venekeelse teleprogrammi loomist novembris, misjärel alustasid kultuuri- ja rahandusministeerium läbirääkimisi vajaliku raha leidmiseks. «Meile esitati kolm võimalikku lahendust nii programmi kui kulude osas. Praegu jäi peale variant, mis maksab aastas neli miljonit eurot,» ütles kultuuriminister Urve Tiidus novembri lõpus.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja ütles täna Postimehele, et praegu on tehtud ettepanek eraldada venekeelse telekanali loomiseks siiski nelja miljoni asemel 2,53 miljonit eurot. «See on teada ka ERRile, kes tegutseb selle info valguses edasi,» lausus ta.

Parlamendi rahanduskomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljev ütles Postimehele, et komisjoni enamus otsustas rahandusministeeriumi muudatustepaketti, mille hulgas oli ka rahvusringhäälingule lisaraha andmine, täna toetada. Tema sõnul pole välistatud, et komisjon leiab venekeelse kanali avamiseks raha veidi juurde, kuid suuremat summat ilmselt mitte.

Rahanduskomisjon jätkab riigieelarve eelnõule teise lugemise järel tehtud muudatusettepanekute arutamist neljapäeval. Eelarve peaks riigikogus lõpphääletusele tulema 10. detsembril.

Juba praegu on eelnõus rahvusringhäälingule olemasoleva venekeelse programmi tugevdamiseks ette nähtud 390 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles