Pakistanist saabus teade laste näljasurmast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani uputuseohvrid.
Pakistani uputuseohvrid. Foto: SCANPIX

Kohalike sõnul on vähemalt viis last uputustes tõsiselt kannatada saanud Pakistani loodeprovintsis Khyber Pakhtunkhwas nälga surnud, vahendab Raadio Vabaduse veebileht.


Kohalike teatel surid lapsed Kohistani piirkonda jäävas Kandia orus. «Ei provintsi- ega keskvalitsus pole pakkunud meile abi. Siin on nälga surnud viis last,» ütles Kohistani provintsinõukogu saadik Abdul Sattar.

Kohistani ametnik Farrukh Jadoon samas nimetas väiteid näljasurmadest valeks ning ütles, et abi tuuakse uputuses kannatada saanud piirkonda järk-järgult. «Teade nelja või viie lapse surmast Kandia orus on ainult kuulujutt,» lausus ta.

Kogu Pakistanis kannatab uputuse tõttu umbes 20 miljonit inimest. Kõige tõsisemalt on kannatada saanud Afganistani piiri ääres asuv Khyber Pakhtunkhwa, eriti selle Swati ja Shangla piirkonnad, kus sadu tuhandeid inimesi kimbutab toidunappus. Mitme kümnendi hirmsaimad sajud on purustanud ka sildu ja teid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles