Ukraina koalitsioon sai lõpuks ministrite nimed paika

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õnnistas õigeusupreester Ukraina pealinnas Kiievis enne istungi algust ülemraadat.
Täna õnnistas õigeusupreester Ukraina pealinnas Kiievis enne istungi algust ülemraadat. Foto: SCANPIX

Ukraina parlamendikoalitsiooni nõukogu kinnitas täna uue valitsuse ministrikandidaatide nimekirja, mis antakse üle peaminister Arseni Jatsenjukile.

Koalitsiooni koordinaator Petro Porošenko bloki fraktsiooni juht ülemraadas Juri Lutsenko rõhutas, et koalitsioon ei hääletanud ministrikandidaatide ametissenimetamist. Valitsuse koosseis läheb ülemraadas hääletusele pärast seda, kui peaminister on selle läbi vaadanud.

«Pärast peaministri otsust kaalume kandidaate uuesti,» ütles Lutsenko. Seejärel otsustatakse, kuidas korraldatakse hääletus uute ministrikandidaatide üle.

Ukraina asepeaministriks ja elamumajanduse- ja kommunaalministriks esitati Juri Zubkov (Petro Porošenko Blokk), asepeaministriks humanitaarküsimustes Vjatšeslav Kõrõlenko (Rahvarinne) ja asepeaministriks Valeri Voštševski (Oleh Ljaško Radikaalne Partei).

Tervishoiuministri kandidaadiks esitati Aleksandr Kvitašvili (Petro Porošenko Blokk), majandus- ja kaubandusministriks Aivaras Abromavičius (Petro Porošenko Blokk), rahandusministriks Natalie Jaresko (Petro Porošenko Blokk), haridusministriks Serhi Kvõt (Petro Porošenko Blokk), energeetika- ja söetööstusministriks Volodõmõr Demtšjuštšin (Petro Porošenko Blokk), siseministriks Arsen Avakov (Rahvarinne), justiitsministriks Pavlo Petrenko (Rahvarinne), noorsoo- ja spordiministriks Ihor Ždanov (Batkivštšõna), keskkonnaministriks Ihor Ševtšenko (Batkivštšõna), põllumajandusministriks Oleksi Pavlenko (Samopomištš), sotsiaalministriks Pavlo Rozenko (Petro Porošenko Blokk), taristuministriks Andri Põvovarski (Petro Porošenko Blokk) ja infoministriks Juri Stets (Petro Porošenko Blokk).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles