Vene uurimiskomitee ei kommenteeri Krossile esitatud süüdistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni Uurimiskomitee ei kommenteeri jätkuvalt Eerik-Niiles Krossile esitatud süüdistust.
Vene Föderatsiooni Uurimiskomitee ei kommenteeri jätkuvalt Eerik-Niiles Krossile esitatud süüdistust. Foto: Vene Föderatsiooni Uurimiskomitee

Vene Föderatsiooni uurimiskomitee ei kommenteeri jätkuvalt, milles seisneb Eerik-Niiles Krossile esitatud süüdistus piraatluse organiseerimises.

Uurimiskomitee teatas vastuseks Postimehe järelepärimisele, et praegu on kriminaalasjas käimas uurimistoiminguid, seetõttu ei ole võimalik juhtumi kohta lähemat informatsiooni anda.

«Võimaluse korral avalikustame kõik ajakohased andmed ja uurimistulemused Vene Föderatsiooni uurimiskomitee ametlikul veebileheküljel (www.sledcom.ru),» seisab Postimehele saadetud vastuses, millele on alla kirjutanud justiitspolkovnik S.L.Petrenko.

Kaubalaev Arctic Sea kaaperdati 2009. aasta juulis Läänemeres Rootsi lähistel ning leiti üles kuu aega hiljem Roheneemesaarte lähistel. 2010. aastal mõistsid Venemaa kohtud kaheksa meest laeva hõivamises süüdi ning nad kannavad 7–12-aastast karistust.

Laeva päästeoperatsioon vallandas maailma ajakirjanduses oletused, et laev võis vedada salajast lasti, näiteks relvi Iraanile. Uurijate sõnul kaaperdasid maskides piraadid laeva Rootsi ranniku lähedal ning kui Vene sõjalaevad selle augustis leidsid, oli selle pardal vaid puidulast. Venemaa on alati kinnitanud, et laeva pardalt ei leitud midagi kahtlast, ja eitanud teateid, et alus vedas Iraani ajakirjanduses mainitud õhutõrjerakette S-300.

Arctic Sea kaaperdamises süüdi mõistetud Dmitri Savins ütles 2010. aasta suvel Venemaal kohtus, et laeva hõivamise tellis Eerik-Niiles Kross.

Eesti uurimisasutused ei ole tuvastanud Krossi seotust Arctic Sea kaaperdamisega. Vene pool ei ole hoolimata Eesti taotlustest jaganud uurimisinfot, milles Krossi täpselt süüdistatakse.

Hiljuti Isamaa ja Res Publica Liidust lahkunud ning Reformierakonda astunud poliitik Kross ise on korduvalt öelnud, et Savinsi väited on absurdsed ja tema ainus kokkupuude Savinsiga on see, et mees töötas kunagi samas majas, kus asus tema firma kontor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles