Ukraina uued välismaalt pärit ministrid ei valda täielikult keelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina uued ministrid. Esimeses reas vasakult teine on Aivaras Abromavičius ja paremalt esimene USA päritolu Natalia Jaresko. Gruusia endine tervishoiuminister Aleksandr Kvitašvili on teises reas paremalt teine.
Ukraina uued ministrid. Esimeses reas vasakult teine on Aivaras Abromavičius ja paremalt esimene USA päritolu Natalia Jaresko. Gruusia endine tervishoiuminister Aleksandr Kvitašvili on teises reas paremalt teine. Foto: SCANPIX

Kolm uut Ukraina valitsuse ministrit ei valda täielikult ukraina keelt, kuid saavad sellest vabalt aru, sõnas täna Ukraina haridusminister Serhi Kvit.

«»Enamikul neist on ennast raske (ukraina keeles) väljendada, kuid nad saavad ukraina keelest aru küll,» ütles Kvit pärast valitsuse koosolekut.

Ministrid oskavad aga väga hästi inglise keelt, mis teeb kolleegidest arusaamise neile lihtsamaks, sõnas ta.

Haridusministri sõnul andis valitsusjuht Arseni Jatsenjuk koosolekul ministritele korralduse panna kokku meeskonnad ning tutvuda oma ministeeriumide hetkeolukorraga.

Ukraina parlament kinnitas eile USA päritolu Natalia Jaresko rahandusministriks ning Leedu investeerimispankuri Aivaras Abromavičiuse majandusministriks.

Gruusia endine tervishoiuminister Aleksandr Kvitašvili  saab sama ametikoha Ukraina valitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles