Kaitseliit soovitab reedel Saaremaale sõitjatel õppusega arvestada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks tsiviilsõidukitele on Saaremaale tulemas ka soomukid ja raskeveokid.
Lisaks tsiviilsõidukitele on Saaremaale tulemas ka soomukid ja raskeveokid. Foto: Jaanus Lensment

Kaitseliidu suurõppusele Orkaan tulevad üksused hakkavad koos varustusega Saaremaale saabuma reede hilisõhtul, kaitseliit soovitab saarele sõitjatel sellega arvestada, kirjutab Saarte Hääl.

Kokku on kaitseliidu Saaremaa maleva pealiku kolonelleitnant Kristjan Moora Moora sõnul saarele saabumas üle 300 sõiduki. Lisaks tsiviilsõidukitele on Saaremaale tulemas ka soomukid ja raskeveokid, mis võtavad parvlaeval omajagu ruumi.

«Me tõesti palume selle õppusega arvestada ja mitte sihtida kõigil Saaremaale tulekuks reede hilisõhtut,» ütles Moora.

Kaitseliidu Saaremaa maleva ühisõppus Orkaan 2014 toob kohale üle 1000 kaitseliitlase, kaitseväelase ja liitlasvägede sõduri koos tehnikaga. Sõjaväekolonn hakkab liikuma siis, kui tsiviilsõidukid on laevalt minema saanud, küll tuleb aga arvestada sellega, et reede õhtul on kõrvalteedel ja osaliselt ka tähtsamatel ristmikel sisselülitatud ohutuledega sõidukeid, mis abistavad sõjaväe kolonnide liikumist.

Orkaani lahingutegevuse põhirõhk on Lääne-Saaremaal Sõrves ja Tagamõisa poolsaarel, kuid kontrollpunkte rajatakse ka Saaremaa teistesse piirkondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles