Endine rahvasaadik rajab vähitiike

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne
Indrek Raudne Foto: Peeter Langovits

Sel aastal restaureeritud Kotlandi mõisahoones külalistemaja avanud endine poliitik, nüüdne ettevõtja Indrek Raudne plaanib külalistemajale atraktiivsust lisada, rajades sinna juurde vähitiigid.

OÜ Gutshof Gotland juhatuse liige Indrek Raudne märgib keskkonnaametile saadetud kirjas, et ehitusprojekti kohaselt peaks Koki külas asuva külalistemaja juurde tulema viis kasvutiiki kokku 7500-ruutmeetrise veepeeglipindalaga, kirjutab Saarte Hääl.

Vähikasvanduse planeeritud toodangu tiheduseks on kavandatud üks kaubavähk (30–35 g) tiikide veepeegli ühe ruutmeetri kohta, mis teeb maksimaalseks toodanguks 250–270 kg kaubavähke aastas.

Raudne annab keskkonnaametile teada, et vähikasvatus on planeeritud ekstensiivse tiigikasvatuse meetodil. Vähke söödetakse nisu ja räimedega, aastane söödatarbimise kogus vähikasvatuse populatsiooni väljaarendamisel jääb vahemikku 500 –1250 kg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles