Rõivas: loomulikult on Reformierakond teinud vigu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase sõnul on ka tema valitsusjuhina eksinud ja loomulikult on ka Reformierakond teinud vigu.

Rõivas ütles valitsuse pressikonverentsil Reformierakonna kunagise juhi Siim Kallase kriitikat kommenteerides, et eksimatut inimest või organisatsiooni ei ole olemas ja esimene eksimus oleks ilmeksimatuse väitmine.

«Enda ja teiste vigadest peab oskama õppida. Kui eksitakse, pole see halb, aga kui sellest ei õpita, on probleem. Tark õpib ka teiste eksimustest,» ütles Rõivas.

Peaminister ei soostunud ajakirjaniku palve peale siiski tooma konkreetset näidet, millega ta valitsusjuhina eksinud on.

«Kõige paremad eksimuste väljatoojad on konkurendid, ma ei ole nii rumal, et hakkan oma eksimusi välja tooma. Ärge muretsege, enne valimisi te kuulete nendest eksimustest, mis on tegelikult toimunud ja ka nendest, mis ei ole tegelikult toimunud,» rääkis Rõivas.

Rõivas ei nõustu Kallase kriitikaga ka selles osas, nagu puuduks Reformierakonnas debatt ja otsuseid langetab kitsas ringkond inimesi.

«Vastupidi, ma hindan Kallase nõuandeid ja kriitikat kõrgelt, olen avalikult välja öelnud, et teistsugused seisukohad ei ole mitte ainult lubatud, vaid ka oodatud. Kui on debatti ja vaidlust, on lootust, et selgub tõde ja saab langetada läbikaalutud otsuse,» rääkis Rõivas.

Tema sõnul juba Andrus Ansipi ja Siim Kallase erakonnajuhiks olemise ajast Reformierakonda kuuluvad vanad olijad öelnud, et sedavõrd palju juhatuse liikmetega konsulteerimist pole parteis varem olnud.

Rõivas möönis, et loomulikult on ka küsimusi, mis vajavad kiiret ainuisikulist otsustamist ja liidril peab olema otsustusjulgust.

«Näiteks on erakonna põhikirja järgi ministrikandidaatide esitamise õigus erakonnajuhil, kes esitab kandidaadi juhatusele. Kui Andrus Ansip esitas mind sotsiaalministri kandidaadiks, siis vaevalt, et juhatuse liikmed sellest varem midagi teadsid.  Samas olen mina üritanud ministrikandidaatide nimetamisel pidada konsultatsioone rohkem kui põhikiri ette näeb,» lausus Rõivas.

Reformierakonna looja ja kunagine esimees Siim Kallas kritiseeris täna Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus Reformierakonda, kus tema sõnul teeb tänapäeval otsuseid kitsas ring inimesi ning teistsuguse arvamusega liikmeid peetakse lõhestajateks või vaenlasteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles