President esitas õiguskantsleri kandidaadiks Ülle Madise

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Madise
Ülle Madise Foto: Mihkel Maripuu

President Toomas Hendrik Ilves saatis riigikogule ettepaneku nimetada õiguskantsleriks Tartu Ülikooli riigiõiguse professor, presidendi õigusnõunik Ülle Madise.

Eelnevalt pidas riigipea konsultatsioone parlamendierakondade esindajatega.

Madise  on töötanud õigusloome alal justiitsministeeriumis ja riigikogu põhiseaduskomisjonis, peakontrolörina riigikontrollis ning  nõustanud õigusalaselt riigipead.

Kõigis neis ametites on ta süvitsi tegelenud põhiseaduslikkuse järelevalve ja põhiõiguste kaitse probleemidega, põhjendas president Ilves oma valikut.

«Ülle Madise on näidanud end autoriteetse  ja  tunnustatud juristina, kellel on suuri teeneid Eesti avaliku õiguse reformimisel.» Muu hulgas on Madise osalenud kõikide Eesti Vabariigi põhiseaduse kommenteeritud väljaannete koostamisel, neist viimase, 2012. aasta väljaande puhul oli ta toimetuse kolleegiumi juht

Senise õiguskantsleri Indrek Tederi nimetas riigikogu ametisse 12. veebruaril 2008 ja ametivande andis ta parlamendi ees 10. märtsil 2008. Tema seitsme-aastased volitused lõpevad 9. märtsil 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles