Moskva: Tšetšeenias sai terroritõrjeoperatsioonis surma 14 politseinikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane vaade Groznõi kesklinnale.
Tänane vaade Groznõi kesklinnale. Foto: SCANPIX

Venemaa koosseisu kuuluva Tšetšeenia pealinnas Groznõis sai terroritõrjeoperatsiooni käigus surma 14 politseinikku, ründajad tapeti, teatasid täna Vene võimud.

Vene siseministeeriumi teatel sai Groznõis terroritõrjeoperatsiooni käigus surma 14 ja viga 28 politseinikku.

Vene riiklik terroritõrjekomitee teatas varem, et operatsiooni käigus tapeti 10 islamimässulist.

Relvastatud isikud ründasid eile Groznõi liiklusmiilitsa kontrollpunkti ning tungisid seejärel ajakirjandusmajja. Rünnak leidis aset linna keskuses vaid mõni tund enne seda, kui Vene president Vladimir Putin esines aastakõnega föderaalkogu ees. Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi sõnul piirasid julgeolekujõud ajakirjandusmajja tunginud võitlejad sisse ja kõrvaldasid nad.

Kadõrovi sõnul leiti hiljem ühest linna koolist teisigi võitlejad.

Terroritõrjeoperatsiooni peakorter teatas täna Groznõis terrorismivastase režiimi tühistamisest.

«Lähtudes sellest, et terroriakt on ära hoitud ja oht Groznõi inimeste elule, tervisele, varale ja teistele õiguslikult kaitstud huvidele enam ei ole, kuulutame terroritõrjeoperatsiooni Groznõis lõppenuks ja terrorismivastase operatsiooni režiimi tühistatuks 5. detsembri keskpäevast,» teatas Tšetšeenia valitsus veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles