Putin: Lääne meedia täidab Ukraina sündmuste puhul lääneriikide käske

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Kremli pressisekretär Dmitri Peskov.
Vene president Vladimir Putin ja Kremli pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: Reuters/ScanPix

Vene president Vladimir Putin ütles täna, et meedia ei tohiks täita riikide poliitilist tellimust, nagu seda tema hinnangul lääne meedia Ukraina sündmuste puhul teeb.

«Lääne eksperdid ütlevad, et lääne meedia loob Ukraina sündmustest paralleelreaalsust. Mis see on? See on võimude poliitiline tellimus ja meedia viib seda ellu,» ütles Putin kohtumisel inimõigus-, laste õiguste ja ettevõtlusõiguste ombudsmani Ella Pamfilovaga.

«Ka meil esineb seda mõnes küsimuses. On see hea või halb? See on halb,» sõnas Putin.

«Kui press soovib võita usaldust, peab see pakkuma sündmuste täielikku ja objektiivset kajastust ja loomulikult neid ka kommenteerima, ent siis peaks olema selgelt öeldud, et see on autori arvamus,» sõnas Vene riigipea.

Putin kahtleb enda sõnul, et Venemaal esineb tendents Vene meediale üha suuremate piirangute kehtestamisele. «Loomulikult kuulen ma sellest, ent ma ei näe mingeid selliseid tendentse.»

President möönis samas, et Venemaal on endiselt veel palju teha ja ombudsmani institutsioon on selle juures suureks abiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles