Ametnik: USA ja Ukraina peaksid suurendama sõjalis-tehnilist koostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministri abi relvastuskontrolli ja rahvusvahelise julgeoleku alal Rose Gottemoeller.
USA välisministri abi relvastuskontrolli ja rahvusvahelise julgeoleku alal Rose Gottemoeller. Foto: SCANPIX

USA välisministri abi Rose Gottemoelleri arvates peaksid Kiiev ja Washington suurendama koostööd sõjalis-tehnoloogilises valdkonnas ja teatud projekte saab rakendada juba praegu, ütles Ukraina presidendi pressiteenistus eilses avalduses.

USA välisministri abi relvastuskontrolli ja rahvusvahelise julgeoleku alal Rose Gottemoeller tõi eraldi esile Ukraina ja USA koostöö arendamise olulisuse sõjalis-tehnoloogilises valdkonnas, öeldes, et mõnda paljulubavat projekti saab rakendada juba täna, ütles Ukraina presidendi pressiteenistus avalduses.

Gottemoelleriga kohtunud presidendi asetäitja Valeri Tšalõi sõnul soovib Ukraina tugevdada oma kaitsevõimekust. Täpsemalt tahetakse reformida julgeoleku- ja kaitsevaldkonda ning parandada standardeid sõjajõududes.

Osapooled arutasid ka Donbassi olukorra viimaseid arenguid ja ütlesid, et Venemaa tegutsemine õõnestab kogu rahvusvahelise julgeoleku süsteemi.

Tšalõ tõi esile ka peatselt saabuvat 20. aasta möödumist Ukraina liitumisest tuumarelvaleviku tõkestamise lepinguga. Lepe sümboliseerib tema hinnangul kogu maailma pühendumust rahu ja stabiilsuse edendamisele.

Osapooled arutasid ka kahepoolset koostööd tuumarelvade leviku tõkestamisel, ekspordipiiranguid ja tuumajulgeolekut, öeldi avalduses.

Gottemoeller külastab 5.-6. detsembrini Kiievit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles