Eestlane jäi Peruus politseile poole tonni kokaiiniga vahele

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei sai Peruus kätte pool tonni kokaiini ja pidas kinni üheksa inimest, nende hulgas Eesti kodaniku.
Politsei sai Peruus kätte pool tonni kokaiini ja pidas kinni üheksa inimest, nende hulgas Eesti kodaniku. Foto: Callao prokuratuur

Peruu politsei pidas eile Huachipa linnas koos poole tonni kokaiiniga kinni üheksa inimest, teiste seas ka eestlase, kirjutab Peru 21.

Peruu narkopolitsei pidas operatsiooni käigus üheaegselt kinni üheksa inimest Huachipas, Surcos ja Miraflores. Kinnipidamised toimusid hotellides ja kodudes.

Kinnipeetute seas on viis Peruu kodanikku ning üks Uruguay, Boliivia, üks Hispaania ja üks Eesti kodanik.

Politsei leidis Huachipas asuvast majast kokku 318 kotti kokaiini. Uimasti kogus ulatub poole tonnini. Kottides olnud uimastipakkidele oli peale trükitud inkade viimase kuninga Atahualpa nimi ja näo kujutis.

Kottidel olevate kirjade järgi pidanuks seal olema sojajahu. Prokurör Juan Mendoza Callao sõnul kavatses jõuk saata kokaiini Euroopasse. Ta märkis, et uimastilaadungi taga on tõenäoliselt Mehhiko-Kolumbia narkokartell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles