Läänemere kohal lendab täna suurel hulgal Vene sõjalennukeid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõjalennukid.
Venemaa sõjalennukid. Foto: SCANPIX

Läänemere kohal rahvusvahelises õhuruumis lendab täna suurel hulgal erinevaid Vene Föderatsiooni lennuvahendeid, mille sihtkohaks on Kaliningradi oblast.

Lennuvahendite grupp koosneb erinevatest lennukitest, sealhulgas strateegilistest pommitajatest. Eesti õhuväe õhuoperatsioonide juhtimise keskus omab ülevaadet Eesti õhuruumi lähedal toimuvast ning kaitseväelased on erinevate arengutega kursis, teatas kaitseväe peastaap.

Põhja-Atlandi Nõukogu otsuse kohaselt valvavad NATO liikmesriikide õhujõud Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi rotatsiooni korras alates 29. märtsist 2004. aastal, kui Balti riigid said NATO liikmeks. 2012. aasta Chicago tippkohtumise raames pikendas Põhja-Atlandi Nõukogu Balti riikide õhuturbe missiooni määramata ajaks.

Balti riikide õhuturve moodustab osa NATO targa kaitse kontseptsioonist, mille eesmärgiks säästa alliansi liikmesriikide ressursse panustades erinevatesse võimekustesse ühiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles