Obama mõists hukka ameeriklasest pantvangi barbaarse tapmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama taunis täna ameeriklasest ajakirjaniku Luke Somersi barbaarset tapmist Ühendriikide ja Jeemeni eriüksuste nurjunud päästeoperatsiooni ajal.

«Ühendriigid mõistavad Al-Qaeda jõuliselt hukka Luke Somersi barbaarse tapmise eest päästeoperatsiooni ajal,» ütles Obama avalduses. «Avaldan Luke'i perekonnale ja lähedastele kaastunnet.»

Päästeoperatsiooni käigus hukkus ka teine Araabia Poolsaare Al-Qaeda (AQAP) käes vangis olnud pantvang - lõuna-aafriklane Pierre Korkie. USA riigipea avaldas kaastunnet ka Korkie perekonnale.

Jeemeni kaitseministeeriumi teatel viidi päästeoperatsioon läbi riigi kaguosas Shabwa provintsis.

«Kalk hoolimatus Luke'i elu suhtes on järjekordseks tõestuseks AQAPi rikutuse sügavusest ja kinnitus sellele, miks maailm ei tohi kunagi peatuda püüetes alistada nende kurja ideoloogiat,» sõnas Obama.

Korkie vabastamiseks läbirääkimisi pidanud heategevusorganisatsiooni Gift of the Givers teatel ootas Korkiet pühapäeval ees vabastamine. Korkie rööviti 2013. aasta mais Taezi linnast koos oma naisega, kes vabastati jaanuaris.

Obama sõnul ei heiduta pantvangide hukkumine Washingtoni katseid päästa ameeriklastest pantvange ja võidelda riigi vaenlaste vastu. «Ühendriigid ei säästa jõupingutusi kogu riigi sõjalisi, luurealaseid ja diplomaatilisi võimekuste kasutamisel, et tuua ameeriklased turvaliselt koju, kus iganes nad ka ei viibiks.»

«Terroristid, kes üritavad meie kodanikele kahju teha, saavad tunda USA õigusemõistmise pikka kätt,» lubas president.

Somers rööviti Jeemeni pealinnast Sanaast 2013. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles