Filipiine laastab võimas taifuun

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane vaade Legazpi linna ellu.
Tänane vaade Legazpi linna ellu. Foto: SCANPIX

Filipiine laastas täna taifuun Hagupit, purustades kodusid ja suurendades niigi rohketest loodusõnnetustest vaevatud miljonite inimeste viletsust.

Kohaliku ilmateenistuse teatel jõudis Vaikse ookeani poolt tulnud taifuun Filipiinidele laupäeva hilisõhtul. Tegemist on võimsaima sel aastal saart tabanud tormiga, mille tuulte kiirus küünib 210 kilomeetrini tunnis.

«Plekk-katused lendavad õhus, puid murdub ja lisaks on ka üleujutusi,» ütles Samari saare suurima linna Catbalogani meer Stephany Uy-Tan.

Foto: SCANPIX

Prognoositakse, et Hagupit ületab Filipiinid kolme päevaga, räsides enim riigi vaest keskosa. Pealinna Manilasse arvatakse see toovat paduvihma. Võimud evakueerisid taifuuni teelt üle miljoni inimese.

Juulis nõudis praegusest nõrgem taifuun riigis enam kui 100 inimese elu.

Möödunud aastal aga laastas Filipiine supertaifuun Haiyan, mille tõttu hukkus üle 7350 inimese. Selle tagajärgedest ei ole toibutud tänini. Haiyani tuulte kiiruseks mõõdeti koguni 315 kilomeetrit tunnis, rohkem kui kunagi varem maismaal.

Filipiine tabab aastas paarkümmend taifuuni, millest pea kõik nõuavad ka inimohvreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles