Päevajagu vaid positiivseid uudiseid avaldanud Vene uudisteportaal sai halva üllatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cityreporter.ru

Paljud kohalikud ajalehed keskenduvad kriminaaluudiste ja õnnetuste kajastamisele ning põhjusega – ühe Vene uudisteportaali juhid proovisid, mis juhtub, kui ühel päeval vaid häid uudiseid edastada.

Doni-äärses Rostovis tegutsev Gorodskoi Reporter teatas, et pärast ühepäevast katset oli meediaväljaanne kaotanud kaks kolmandikku oma lugejaist. «Kas sa tunned, et sind ümbritseb vaid negatiivne informatsioon? Kas sul on tunne, et sa ei taha lihtsalt hommikul uudiseid lugeda?» küsis veebileht oma lugejailt. «Kas te arvate, et head uudised on müüt? Me üritame homme vastupidist tõestada,» lisas väljaanne.

Cityreporter.ru tegi katse selle kuu esimesel päeval ning siis nägid ilmavalgust vaid positiivseid pealkirju kandvad uudised. «Lumest hoolimata liiklus maanteedel häiritud pole», oli üks näide. Teine pealkiri teatas, et võidupühaks saab üks tunnel valmis.

Peatoimetaja asetäitja Viktoria Nekrassova kirjutas pärast eksperimenti Facebook’is, et nad otsisid toimetuses vaid positiivseid uudiseid ja ta on kindel, et nad leidsid nood ka üles. «Kuid paistab, et peaaegu mitte keegi ei vaja neid. See on probleem.»

Järgmisel päeval kajastas väljaanne taas liiklusõnnetusi ja purunenud veetorusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles