Iisraeli ultraortodokssed naised tahavad kandideerimise õigust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu saavad Iisraelis vaid ultraortodokssed mehed parteide nimekirjades kandideerida.
Praegu saavad Iisraelis vaid ultraortodokssed mehed parteide nimekirjades kandideerida. Foto: SCANPIX

Iisraeli äärmusortodokssed naised alustasid kampaaniat usuparteide nimekirjades kandideerimiseks, teatasid täna kohalikud meediaallikad.

Kandideerimisõigust soovitakse saada märtsis toimuvate üldvalimiste ajaks.

«Me tahame, et ultraortodoksed naised - viis protsenti elanikkonnast - saaksid knessetis (Iisraeli parlamendis) kaasa rääkida, ning nõuame, et ultraortodokssed parteid käiksid välja vähemalt ühe (nais)kandidaadi,» sõnas aktivist Esty Reider-Indorsky raadiointervjuus.

Ometi pole kõnealuste parteide Shasi ning Ühinenud Toora juhtkondadel kavas selles küsimuses järeleandmisi teha, sõnas saatejuht.

Ka sotsiaalmeedias alustatud kampaanias osalevad naised on väidetavalt valmis oma nõudmiste täitmiseks välja kuulutama valimisboikoti.

«Meie, naised, moodustame poole valijaskonnast,» sõnas Reider-Indorsky.

Kuigi eelmainitud parteides pole naistel õigust kandideerida, on Iisraeli poliitikas äärmusortodoksseid juudinaisi küll, kas teiste parteide liikmetena või parlamendiliikmete assistentidena.

Viimastel üldvalimistel 2013. aastal ei pääsenud ultraortodokssed usuparteid esimest korda 30 aasta jooksul võimule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles