Kaitseliidu suurõppusel osales üle 1500 inimese

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal toimub sel nädalavahetusel Kaitseliidu õppus Orkaan, millel osaleb üle 1500 kaitseliitlase, kaitseväelase ja liitlasvägede sõduri koos tehnikaga.
Saaremaal toimub sel nädalavahetusel Kaitseliidu õppus Orkaan, millel osaleb üle 1500 kaitseliitlase, kaitseväelase ja liitlasvägede sõduri koos tehnikaga. Foto: Marko Mägi

Saaremaal toimunud Kaitseliidu suurõppusel Orkaan 2014 osales kokku 1520 inimest, kes lõpetasid täna pärastlõunal õppuse Kuressaare keskväljakul rivistusega.

Õppustest osavõtjad harjutasid dessantoperatsioonide tõrjumist Lääne-Saaremaal, Tagamõisa ja Sõrve poolsaarel, eesmärgiga tõsta Kaitseliidu allüksuste valmisolekut lahingülesannete täitmiseks ja nende koostöövalmidust liitlastega, teatas Kaitseliit.

Lisaks kaitseliitlastele osalesid õppusel Scoutspataljoni ja Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze kompaniid, samuti Ameerika Ühendriikide üksused ning  Eesti Õhuväe lennuvahendid.

Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Kristjan Moora ütles, et Kaitseliidule määratud maakaitse ülesannete täitmist tuleb harjutada kogu riigi territooriumil. «Lääne-Eesti saarestikus vajab kaitsmist eelkõige meie rahvusvaheliste vetega piirnev rannikuala ja samas ka territoriaalmeri ja õhuruum,» selgitas õppuse üldjuht Moora.

Kaitseliidu ülem, brigaadikindral Meelis Kiili ütles õppuse pidulikul lõpurivistusel, et Eesti rahvas näitas selle õppusega tahet oma riiki kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles