Helsingis hakkasid meeleavaldajad eilsel iseseisvuspäevaprotestil laamendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto.
Soome politseiauto. Foto: Wikipedia

Helsingi politsei hoiab täna jätkuvalt vahi all eile kinni võetud 23 inimest, kes hakkasid eile iga-aastase meeleavaldusürituse käigus laamendama.

Helsingi politsei esindaja Petri Jehkonen sõnas Soome rahvusringhäälingule Yle, et kinnivõetud süüditatakse vandalismis ja märatsemises. Jehkonen lisas, et uurimise arenedes muutuvad süüdistused ka täpsemaks.

Protestijad kogunesid eile kell 18.30 Helsingi idaosas Itäkeskuses. Sealt liikusid nad koos kesklinna, nende ühine metroosõit keskusesse oli aga palistatud vandaalitsemisega. Kella kaheksa paiku õhtul presidendipalee lähedusse, kus parajasti toimus presidendi iseseisvuspäeva vastuvõtt.

Mõned meeleavaldajad kandis kaasas plakateid, kus olid peal üleskutsed klassisõja ja eelarvekärbete lõpetamiseks. Jehkoneni hinnangul ulatuvad kahjud sadadesse tuhandetesse eurodesse. Meeleavaldajad viskasid kividega sisse asutuste aknaid ja kahjustasid rohkem kui kümmet sõidukit.

Politsei kavatseb täna kinnivõetud üle kuulata, enne kui nad vabaks laseb. Kuna vahistatuid on palju, võivad mõned ülekuulamised homsele edasi lükkuda.

Üksi demonstrant ega politseinik eile viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles