Brüsselis ei liigu streigi tõttu kogu ühiskondlik transport

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsselis ei sõida täna ka trammid.
Brüsselis ei sõida täna ka trammid. Foto: SCANPIX

Belgia pealinnas Brüsselis on esmaspäeval raske päev nii kohalikele elanikele kui külalistele, kuna ametiühingud on välja kuulutanud streigi, mis hõlmab täielikult ka ühiskondlikku transporti.

Brüsseli piirkonnas seisab rongiliiklus, linna ei saabu ükski rong. Streikivad raudteetöötajad blokeerivad pääsu Lõuna- ja Põhjaraudteejaama, samuti kahte rongidepoosse.

Brüsselis ei sõida täna ka bussid, trammid ja metroo.

Liikluspolitsei hoiatab tõsiste ummikute ja probleemide eest maanteedel, muu hulgas rahvusvahelise lennujaama ümbruses.

Täna ei lähe tööle paljude riigiettevõtete ja -asutuste töötajad, linna ametkonnad töötavad vaid minimaalse hädavajaduse režiimis.

Samalaadsed streigid juba toimusid 24. novembril ja 1. detsembril mitmes Belgia piirkonnas, 8. detsembril on järg Brüsseli ja pealinna ümbruse käes.

Järgmine regionaalne streik on kavandatud 15. detsembrile.

Ametiühingud protesteerivad valitsuse majanduspoliitika ja karmide kokkuhoiumeetmete vastu, nõudes sotsiaalsete tagatiste säilimist ja investeerimist uute töökohtade loomisesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles