MH17 vrakk jõuab homme Hollandisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile puhkasid Malaisia lennuki rususid Hollandisse transportivate veokite juhid Poolas Wroclawi lähistel.
Eile puhkasid Malaisia lennuki rususid Hollandisse transportivate veokite juhid Poolas Wroclawi lähistel. Foto: SCANPIX

Juulis Ida-Ukraina kohal alla tulistatud Malaisia lennufirma Malaysia Airlines reisilennuki vrakk jõuab homme Hollandi õhujõudude baasi, kus osa lennukist  katastroofi asjaolude uurimise käigus ka rekonstrueeritakse.

Veoautode kolonn lennuki tükkidega peaks jõudma Hollandi lõunaosas asuvasse Gilze-Rijen lennuväebaasi kella kahe paiku päeval, teatas Hollandi lennuohutusamet OVV.

Malaysia Airlinesi Boeing 777 tulistati alla 17. juulil, katastroofis hukkusid kõik 298 pardalolnut, kellest kaks kolmandikku olid hollandlased.

Ukraina ja lääs süüdistavad katastroofis Ida-Ukraina separatiste ja väidavad, et rakett, millega lennuk alla tulistati, saadi Moskvalt. Separatistid eitavad vastutust ja süüdistavad katastroofis Kiievit.

Hollandi võimud peavad tegema kindlaks, mis täpselt lennuki allakukkumise põhjustas.

Katastroofis hukkunute omastel on võimalik rusude saabumist näha, kuid veoautode avamise juurde neid ei lubata, teatas OVV. Rususid pildistatakse, skaneeritakse ja kategoriseeritakse, seejärel rekonstrueeritakse lennuk baasi angaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles