Ungari võimupartei toetab laste kohustuslikke uimastikontrolle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud süstlad.
Kasutatud süstlad. Foto: SCANPIX

Ungari võimuerakonna Fidesz parlamendiliikmed toetavad ettepanekud teha kõigile 12-18-aastastele lastele kord aastas kohustuslik uimastikontroll.

Fideszi parlamendifraktsiooni juht Antal Rogan ütles täna, et plaani tuleb teha muudatusi, kuid see kaitseks lapsining võitleks uimastiäri ja organiseeritud kuritegevusega. Rogan ütles, et testide tulemused tehtaks teatavaks vaid lapsevanematele ning positiivne tulemus alaealisele mingeid juriidilisi tagajärgi kaasa ei tooks.

Seaduseelnõu kohustuslike uimastitestide alustamiseks peaks jõudma parlamenti veebruaris. Fideszil on parlamendis kahe kolmandikune enamus.

Erakonna kommunikatsioonijuht Mate Kocsis ütles täna, et kohustuslikule uimastikontrollile allutataks ka poliitikud ja ajakirjanikud. Rogan ütles täna siiski, et nende elanikonna rühmade kaasamise otsustamisele peavad eelnema juriidilised konsultatsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles