Vene diplomaadid uurivad lennuki kinnipidamist Nigeerias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kano linnale.
Vaade Kano linnale. Foto: Wikipedia.org

Vene diplomaadid püüavad välja selgitada, miks Nigeerias Kanos peeti kinni Vene lennuk, ütles täna Venemaa Nigeeria saatkonna pressiatašee Artjom Romanov.

«Tegeleme kõigi küsimustega, kaasa arvatud lennuki kinnipidamise põhjused,» ütles Romanov.

Romanovi sõnul rakendavad Venemaa ja Prantsuse saatkond Abujas kõiki meetmeid olukorra kiireks lahendamiseks ja lennuki lahkumise tagamiseks.

«Lennuki meeskond ja Prantsuse lasti saatnud isikud, kelle seas on 18 Vene ja kaks Prantsuse kodanikku, on majutatud Kano lennuvälja lähedale hotelli, keegi pole terviseprobleeme kurtnud,» ütles atašee.

Venemaa saatkond Abujas teatas eile, et Kanos kinni peetud Vene transpordilennukis olnud veos kuulub Prantsuse rahuvalvajatele.

«Kanos asuva Vene lennuki oli prahtinud Tšaadis paiknev Prantsuse rahuvalvemissioon,» teatas saatkond suhtlusvõrgustikus Twitter. «Kesk-Aafrika Vabariigist Tšaadi teel olnud lennuki pardal olev sõjaline last kuulub oletatavasti Prantsuse rahuvalvemissioonile.»

Nigeeria  armee teatas eile Vene transpordilennuki kinnipidamisest, mille pardal olid helikopterid, autod ja muu sõjavarustus, mis ei olnud nõuetekohaselt deklareeritud.

Anonüümsust palunud Nigeeria  julgeolekuametnike sõnul peeti kinni lennuki viiest Ukraina kodanikust koosnenud meeskond.

Meeskonna sõnul startis lennuk Kesk-Aafrika Vabariigist ja oli teel Tšaadi pealinna N'Djamenasse.

Kano jääb KAV-i pealinna Bangui ning Tšaadi pealinna N'Djamena optimaalsest lennutrajektoorist võrdlemisi kaugele.

Nigeeria  valitsus teatas eile, et lennuki missiooni, selle päritolu ning sihtpunkti väljaselgitamiseks on algatatud põhjalik juurdlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles