USA sanktsioonide eesmärk on muuta Venemaa poliitikat, mitte valitsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide lipp
Ameerika Ühendriikide lipp Foto: SCANPIX

Washington ei taotle muutust Venemaa valitsuses, vaid sanktsioone kehtestades loodab ta muutust Venemaa poliitikas, ütles Ühendriikide Moskva saatkonna kõneisik William Stephens esmaspäeval.

«USA, Euroopa Liit ja teised riigid on kehtestanud Venemaale sanktsioonid, mis on Kremli agressiivse tegevuse otsene tulemus rahvusvahelise õiguse ja Ukraina suveräänsuse rikkumisel. USA ei püüa sundida peale muutust Venemaa valitsuses, pigem avaldada survet selle poliitika muutmiseks,» ütles USA saatkonna kõneisik William Stephens Interfaxile, kommenteerides Vene ametnike väiteid, et USA sanktsioonide eesmärk on muudatuste tegemine Venemaa valitsuses.

«Nagu president [Barack] Obama ja välisminister [John] Kerry on korduvalt öelnud, me alustame sanktsioonide leevendamist siis, kui Venemaa täidab täielikult relvarahulubadust, mis muu hulgas hõlmab kogu Vene sõjaväepersonali ja varustuse lahkumist Ukrainast, loobumist separatistide toetamisest, kõikide pantvangide vabastamise kindlustamist, piirikontrolli ja piirijulgeoleku tõhustamist, Ukraina kontrolli Ukraina-Vene piiril Ukraina poolel ning julgeoleku puhvertsooni lisamist mõlemale poole Vene-Ukraina piiri,» ütles diplomaat.

Stephens tsiteeris välisminister Kerryt, kes ütles eelmisel nädalal: «USA ja riigid, kes toetavad Ukraina suveräänsust ja õigusi, ei taotle vastasseisu Venemaaga. See ei ole meie eesmärk näha Venemaad oma tegevuste tõttu isoleerituna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles