Röövi käigus haavata saanud naine jõudis haiglasse alles varahommikul

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu reedet langesid Tallinna–Tartu maanteel rünnaku ohvriks kaks inimest, kellest ühe, 43aastase Kajar Paasi võtsid ründajad endaga kaasa ja tema asukoht on praeguseni teadmata, teatas politsei.

Ööl vastu 5. detsembrit liikus Järvamaalt Tallinna suunas hõbedane sõiduauto Mercedes Benz, mida juhtis 40ndates naisterahvas.

Naise ütluste kohaselt peatas ta auto Harjumaal Ardu kandis, kuna talle tundus, et teel olev must maastur vajab abi. 

Haigla teatas politseisse

«Auto seismajäämine oli rahumeelne ja roolis olnud naisterahvas arvas, et tegemist on eesoleva auto rikkega. Pigem arvati, et palutakse mingit abi,» kirjeldas Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass.

Seejärel leidis esialgsetel andmetel aset tulistamine, milles sai viga naine. Maasturis viibinud kaks meest võtsid Kajar Paasi endaga kaasa.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm kinnitas, et naine pöördus 5. detsembril kella 6 paiku hommikul Paide haiglasse. Seal tuvastati tal kuulihaav. Politseile andis kuulihaavaga naisest teada haigla.

Sõiduautos viibinud naine on praegu ravil haiglas, tema seisund pole eluohtlik. Kaasa võetud mehe asukoht on siiani teadmata.

Vaid naise ütlused

«Hetkel tugineme vaid kannatanu ütlustele,» kinnitas Margus Sass, kelle sõnul on kriminaalpolitseinikud kõik eelnevad päevad kontrollinud erinevaid versioone, nüüd aga küsitakse abi kodanikelt, kes võisid seda sündmust pealt näha.

Ühe Postimehele teadaoleva versiooni kohaselt võis Tallinna-Tartu maanteel aset leidnud inimröövi ohver temalt vabaduse võtnud isikuid tunda, arvatav konflikt võis olla seotud kriminaalsel pinnal tekkinud tüliga.

Erm kinnitas, et Kajaril ühtegi kehtivat karistust ei ole. Prokuratuur ei saa välistada võimalust, et ründajad ja kadunud mees on omavahel seotud, ent prokuratuuril hetkel täpsemat informatsiooni avalikustamiseks ei ole.

Sass lisas, et rünnaku ohvriks langenud mees ja naine on pärit Kesk-Eestist ning nad olid teel Tallinna, kus elavad nende tuttavad.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad vabaduse võtmist seadusliku aluseta ja tapmise katset.

Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur, kuna kannatanu pöördus Paide haiglasse ravile.

Politsei palub kõigil, kes nägid 5. detsembri öösel Ardu lähistel juhtunut pealt, sellest teada anda telefonil 513 5441 või e-postiga laane.vihje@politsei.ee. Vajadusel tagab politsei tunnistajate anonüümsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles