Rummo: iseseisvuse taastamist ei saa monopoliseerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul-Erik Rummo.
Paul-Erik Rummo. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Iseseisvuse taastamine 20. augustil 1991. aastal oli rahvusliku üksmeele otsus, mis ei saa kuidagi olla kellegi monopol, arvab Paul-Eerik Rummo.

«20. august 1991 on suurepärane näide sellest, kuidas eesti rahvas oskab operatiivselt ära tunda ja hinnata keerukas olukorras peituvaid võimalusi ja need ära kasutada,» sõnas luuletaja ja poliitik Rummo.

Tema sõnul on nii pragmaatiliselt kui ka puht-riigiõiguslikult väga hea, et otsustati taastada 1918. aastal sündinud Eesti Vabariik ega tekitatud mingit uut, Nõukogude Liidust lahkulöönud moodustist.

Ta tõstis esile ka rahvuslikku üksmeelt, mille abil kriitilisel hetkel suudeti ületada lõhe kahe vastandliku tiiva vahel.

«On väga hea, et kriitilisel hetkel suudeti ületada lõhe kahe vastandliku tiiva vahel ja ilmutada rahvuslikku üksmeelt küsimuses, mille lahendamine ei saa kuidagi olla kellegi monopol,» märkis Rummo.

Rummo kuulus Eesti Komiteesse ning oli ka Põhiseaduse Assamblee liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles