«Radar»: mehelt peteti firma, raha ja kinnisvara

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlasest ettevõtjat asjade aeglane käik ei rahulda.
Soomlasest ettevõtjat asjade aeglane käik ei rahulda. Foto: Kanal2

Tänane Kanal 2 saade «Radar» tõi päevavalgele loo, kuidas kurjategijad «kaaperdasid» soomlasest ettevõtjalt vaid mõne näpuliigutusega tema firma ning tegid selle kerge vaevaga varast tühjaks.

Jouko Korte on soomlasest autokaupmees ja majutusettevõtja, kes on juba aastaid Eestis elanud. Ta peab Peipsi ääres hostelit, toob sinna müügiks autosid ja elab niisama toimekat elu, vahendas Kanal 2 ajakirjanduslik telemagasin «Radar».

Üksjagu raha on ta siinmail investeerinud kinnisvarasse ning just kinnisvara on see, mis talle peavalu valmistab. «Mingid pätid on võltsitud dokumentidega uuteks omanikeks saanud,» kurtis ta.

Mehele kuulunud 11 hektarit maad Nõva vallas seisavad ühe äärmiselt veidra, kuid kohtusüsteemi puudustele viitava loo keskmes. Nimelt ärandasid osavalt dokumente võltsinud kurjategijad need maad juba 2008. aastal, ent kohus pole tänaseni asjasse lõplikku selgust toonud. «Keegi ei selgita mulle, miks seda kuritegu ükskord ära ei lahendata,» sõnas täbarasse olukorda sattunud mees.

Veel enne kelmust kuulusid need maad Korte firmale. Ta plaanis sinna elamukrunti, hotelli ja kalakasvandust. Ent siis sisuliselt kaaperdasid kelmid lühikeseks ajaks ta firma ja tegid selle varast tühjaks.

Prokurör Martin Tuuliku sõnul soodustas firma ülevõtmist äriseadustiku lünk, mille abil said kelmid piltlikult öeldes ühe näpuliigutusega võõra firma juhatust vahetada.

«Ka antud juhtumi puhul laekus äriregistrile selle firma ainuosaniku otsus, et senine juhatuse liige on tagasi kutsutud, on valitud uus juhatuse liige. Äriregister sisuliselt seda ei kontrollinud, tegi vastavad kanded ära. Uus juhatuse liige, kes oli siis tankist, sai laiad volitused ja peale seda asuski toimetama,» rääkis Tuulik. Kortel polnud sellest aga õrna aimu.

Mis võis olla kelmide motiiv, kuidas sai selline asi aset leida ning miks pole see siiani lahenduseni jõudnud, vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles