Saksa kohus loobus endise natsi vastastest süüdistustest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa Kölni kohus loobus kõikidest mõrva ja muudest süüdistustest eaka endise natsi vastu.

89-aastast Werner Christukat kahtlustati  osalemises 642 inimese massimõrvas  Prantsusmaal Oradour-sur-Glane`i külas Teise maailmasõja ajal, edastab Reuters.

Sakslase vastu esitatud 25 süüdistustest loobuti tõendusmaterjali puudumise tõttu.

Kölni kohtu andmetel oli 19-aastane natsi-Saksamaa sõdur Christukat selles külas 10. juulil 1944. aastal, kui seal toimus veresaun. Sakslased tapsid 254 naist, 207 last ning 181 meest.  

Eaka mehe sõnul oli ta Prantsusmaa külas vaid luurel ega tulistanud kedagi.

Werner Christuka advokaat Achim Hengstenber sõnas kohtus, et süüdistatava nime ei ole üheski julma tapmise tunnistajateks olnud isikute ülekuulamisdokumentides.

Oradour-sur-Glane`i massimõrv on Teise maailmasõja aegsetest veresaunadest üks julmemaid. Kogu küla hävines.

Natsisõdurid maksid kätte Prantsusmaa vastupanuliikumise tegevuse eest ning lasid 1944. aastal kõik selle küla mehed maha. Naised ja lapsed suleti kirikusse, mis süüdati. Kõik kirikus olnud hukkusid vingu ja leekide tõttu.

«Kuulsin tulistamist, inimeste karjeid ja nägin külas suurt tulekahju. See vaatepilt oli kohutav. Ma ei osalenud neis julmustes,» teatas süüdistatu oma advokaadi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles