Nestor: homoseksuaalsust tuleb käsitleda sarnaselt teiste teemadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Eiki Nestori arvates tuleks homoseksuaalsust käsitleda koolis samamoodi nagu erinevate rahvuste ja nahavärvide teemat, samuti peab ta partnerlusseadust vajalikuks nii hetero- kui homoseksuaalsete inimeste seisukohast.

«Et on ühesuguseid inimesi ja teistsuguseid inimesi rahvuse, keele, nahavärvi, vanuse ja ka seksuaalse suundumuse koha pealt, see on üks osa üldisest haridusest kindlasti,» ütles Nestor BNS-ile. Samas ei leidnud ta, et homotemaatika peaks teistest oluliselt eristuma.

Partnerlusseadust kommenteerides ütles Nestor, et seda on vaja ka vabaabielus elavate heteroseksuaalsete inimeste jaoks.

«Meil on väga palju inimesi, kes elavad koos ja ei pea vajalikuks perekonnaseaduse tähenduses abielu registreerida. Elavad koos nii eri soost inimesed kui samast soost inimesed ja paraku nende jaoks seadusandja lahendust ei paku, kui selles kooselus probleemid tekivad,» rääkis Nestor.

Haridusminister Tõnis Lukas rõhutas 12. augusti valitsuse pressikonverentsil, et sarnaselt Hollandiga Eesti koolid homoabielude teemat käsitlema ei hakka. «Ma ei välista, et lähiajal ilmub meil mõni tark, kes nõuab, et Luts [kirjanik Oskar Luts] aetaks hauast üles ja kästaks tal kirjutada «Kevade» nii, et Arno osa aega Teelega käimise asemel käiks ka näiteks Kiirega,» ütles Lukas.

Noorsotsid kutsusid pärast haridus- ja teadusministri avaldust üles temale umbusaldust arutama, sama teemaga pöördus Keskerakonna poole ka Reimo Mets seksuaalvähemuste kaitse ühingust.

Nii sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki nestor kui ka Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson kinnitasid, et ettepanek tuleb fraktsioonides arutusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles