Galerii: Ilves avas Eesti sõprade rahvusvahelise kokkutuleku

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõprade vestlus Teaduste Akadeemia saalis. Kõneleb president Toomas Hendrik Ilves.
Eesti sõprade vestlus Teaduste Akadeemia saalis. Kõneleb president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik

President Toomas Hendrik Ilves kutsus neljapäeval Teaduste Akadeemia saalis Eesti sõprade
rahvusvahelisel kokkutulekul osalenuid soovitama Eestile eesmärke ning määratlema Eesti ees seisvaid valikuid.

Riigipea andis külalistele ülevaate iseseisva Eesti arenguteest viimasel 20 aastal ning möönis, et oleme riigi, rahva ja kultuuri ellujäämise seisukohalt olulisima ülesande täitnud: Eesti on enim Lääne ühistesse struktuuridesse lõimitud Põhja-Euroopa riik, mis tänases maailmas välistab võimaluse omariikluse hävinguks võõrjõu vägivaldse sekkumise tagajärjel, vahendas Vabariigi Presidendi kantselei.

Ligi kaks tundi väldanud diskussioonis osales üle 40 väliskülalise, sõna võtsid näiteks Läti ekspresident Vaira Vike-Freiberga, tarkvarafirma Lexis-Nexis tegevjuht, Eesti päritolu Andrew Prozes, Harvardi Äriülikooli professor Christian Ketels, Eesti aukonsul Singapuris Sonny Aswani ja paljud teised.

Eesti Sõprade kokkutulek on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, suurettevõtja Margus Reinsalu ja president Toomas Hendrik Ilvese ühisalgatus, millega soovitakse tänada ja tunnustada ärimehi, poliitikuid ja kultuuritegelasi, kelle tegevus ja nõuanded on aidanud Eestil areneda dünaamilise majanduse ja ärksa kultuurikeskkonnaga euroopalikuks riigiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles