Kunagine turujuht Mati Kebina ei pääsenud vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Kebina 2008. aastal kohtus
Mati Kebina 2008. aastal kohtus Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus ei vabastanud ennetähtaegselt vanglast abikaasa tapmise eest pikka vanglakaristust kandvat kunagist turujuhti Mati Kebinat.

Harju maakohus arutas Kebina ennetähtaegset vabastamist 3. detsembril, kusjuures prokuratuuri esindaja leidis, et mehe võiks vabadusse lubada. Kolmapäeval avaldatud määrusega leidis kohus siiski, et Kebina peab trellide taga oma karistust edasi kandma.

66-aastane Kebina kannab Harku vanglas alates 2005. aasta 14. juulist 10 aasta, kuue kuu ja 27 päeva pikkust vangistust, mis lõppeb 2016. aasta 9. veebruaril.

2008. aasta novembris mõistis Harju maakohus Kebina süüdi tapmises, kehalises väärkohtlemises, tulirelva ning laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Süüdistuse järgi lõi Kebina 2004. aasta 7. augusti õhtul Tallinnas oma Pargi tänava korteris abikaasale Kaire Kebinale mitu korda kristallvaasiga pähe.

Seejärel viis Kebina meelemärkuseta naise Kivimäe sauna territooriumile, sidus kinni ja pakkis postikotti. Politseinikud leidsid naise surnukeha 2005. aasta 11. juulil Harjumaalt Laagri aleviku metsast.

Politsei kuulutas Kaire Kebina tagaotsitavaks 2004. aasta augustis tema Inglismaal elava ema avalduse alusel. Politsei tuvastas, et 2004. aasta 7. augustil kella 15.45 paiku läks Kaire Kebina Tartu bussijaama üht tuttavat saatma ning jäi pärast seda kadunuks.

Politsei pidas Kebina oma abikaasa tapmises kahtlustatuna kinni 2005. aasta 14. juulil ning pärast seda võeti mees vahi alla.

Kebina juhtis 1980. aastal tubakavabrikus Leek suurt sigaretivargust ning pandi selle eest 1982. aastal kuueks ja pooleks aastaks vangi.

Pärast Eesti taasiseseisvumist sai Kebina Tallinna Keskturu direktoriks. 1995. aastal rentis ta linnalt Nõmme turu ja tegutses seal viis aastat. Samuti andis Kebina 1990. aastate keskel välja Spordilehte.

Harjumaa suvilates toime pandud sarivarguste eest karistati Kebinat 2003. aasta märtsis aasta ja seitsme kuu pikkuse tingimisi vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles