Lõssenko: Ukraina pikendab relvarahu separatistidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsete separatistide kõrval võitlevad tšetšeenid. Tšetšeene võitleb ka Ukraina valitsusvägede ridades.
Venemeelsete separatistide kõrval võitlevad tšetšeenid. Tšetšeene võitleb ka Ukraina valitsusvägede ridades. Foto: SCANPIX

Ukraina jätkab relvarahu separatistidega, teatas täna riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko.

Lõssenko sõnul möödus viimane ööpäeva suuremate tulevajetusteta, ehkki valitsusvägede positsioone siiski rünnati. Rünnakute hulk on tema sõnul aga märgatavalt kahanenud.

Samas süüdistasid separatistid Ukraina vägesid eile alanud relvarahu rikkumistes.

Sõjaväejuhid käsitlevad relvarahu usaldusmeetmena ja nende sõnul on võimalik raskerelvad rindejoonelt tagasi tõmmata, kui mitu päeva möödub lahinguteta.

Ukraina president Petro Porošenko tegi eelmisel nädalal ettepaneku niinimetatud vaikuse päevaks ehk relvarahuks Ida-Ukrainas, mis kestaks 24 tundi. Vaikuse päev algas teisipäeva hommikul.

Ukraina, separatistid, Venemaa ja OSCE sõlmisid 5. septembril Minskis relvarahu ja kaks nädalat hiljem relvarahu jõustamise memorandumi. Need dokumendid on saanud tuntuks Minski lepetena. Sõjategevus Ida-Ukrainas ei ole neist lepetest hoolimata peatunud. Ukraina sõjavägi on alates 5. septembrist konfliktitsoonis kaotanud 192 sõdurit.

Rahukõneluste uus voor on kavas sel nädalal, aga täpset kuupäeva ei ole veel välja käidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles