Rõivas USAs: Euroopa julgeolekuolukorda tuleks kutsuda võltsrahuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas Atlantic Councilis kõnet pidamas. Illustratiivne foto.
Peaminister Taavi Rõivas Atlantic Councilis kõnet pidamas. Illustratiivne foto. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas pidas kolmapäeval Washingtonis transatlantilisi suhteid arendavas rahvusvahelises välis- ja julgeolekupoliitilises mõttekojas ja poliitikakeskuses Atlantic Council kõne teemal, kuidas lahti mõtestada praegust julgeolekuolukorda Euroopas. Tema sõnul peaks seda kutsuma võltsrahuks. 

«Me peaksime praegust Euroopa julgeolekuolukorda nimetama võltsrahuks, sest Venemaa kasutatavad meetodid on omased moodsale sõjapidamisele, millega on võimalik saavutada sõjalisi eesmärke, kuid seda ei peeta sõjaks traditsioonilises mõttes,» rääkis ta.

«Ühest küljest on meil Venemaaga paigas rahvusvahelised kokkulepped, ent samas toimub pidevalt väiksemate osapoolte kiusamine ja suurematega otsese konflikti vältimine. Venemaa topeltstandardeid tuleb arvesse võtta kui kujundame transatlantilist strateegiat NATO piiri ääres.»

Peaministri sõnul tuleb end uue olukorraga kohandada ning kindlustada, et demokraatiat ja vabadust väärtustav Euroopa on kindlalt kaitstud ja vastased üheselt heidutatud. 

Peaminister Rõivas viibib äridelegatsiooniga visiidil USAs, et arendada kahe riigi vahel majandus- ja julgeoleku-alast koostööd. Tagasi koju saabub peaminister 14. detsembri õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles