Juba 400 last vajab ingliskeelset haridust

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallaste Luca Zampaglione (vasakult) ja Doriana Semprini tütar Elisa ja poeg Marco
õpivad Tallinnas rahvusvahelises Euroopa
koolis. Isa töötab IT-agentuuris ja ema samas koolis. Pere kinnitab, et on elukorraldusega rahul.
Itaallaste Luca Zampaglione (vasakult) ja Doriana Semprini tütar Elisa ja poeg Marco õpivad Tallinnas rahvusvahelises Euroopa koolis. Isa töötab IT-agentuuris ja ema samas koolis. Pere kinnitab, et on elukorraldusega rahul. Foto: Sander Ilvest

Alles mõne aasta eest andis ingliskeelset haridust Eestis vaid erakoolina tegutsev Tallinna rahvusvaheline kool, kuid nüüd õpib rahvusvahelisel õppekaval kolmes Tallinna ja ühes Tartu koolis 400 last, neist kolmandik on nn tavalised eesti lapsed.

«Aastaid oleme saanud värvata vaid vallalisi inimesi,» ütles Tallinna Tehnikaülikooli IT-teaduskonna dekaan Gert Jervan. «Ma ei tea vähemalt IT-teaduskonnas ühtegi teadlast, kes oleks siia perega tulnud, välja arvatud segapered, kus üks on eestlane,» tõdes ta. «Kui tahame saada Eestisse kõrge kvalifikatsiooniga teadlasi ja spetsialiste, peab olema siin koole nende lastele.»

«Üha suuremaks probleemiks võib saada ka eesti laste naasmine eestikeelsesse kooli, kui nad on pikemat aega õppinud välismaal ja jõudnud õpingutega vähemalt keskastmesse,» nimetas Tartu Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg põhjuse, miks rahvusvahelist õppekava Eestis vaja läheb. Ta tõi näiteks koos teadlastest vanematega viis aastat Ameerikas elanud noormehe, kes tuli Eestisse 11. klassi. «Lõhe Eesti õppekavade ja selle vahel, mida ta oli õppinud välismaal, osutus nii suureks, et noormees läks tagasi USAsse keskkooli lõpetama,» meenutas Tannberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles