Röövitud mehe sugulane: Veera ja Kajar on ühtehoidev paar

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügiharrastajatena tuntud paar - teadmata kadunud Kajar Paas ja tema väidetava röövimise ainus teadaolev tunnistaja Veera - mõni aasta tagasi poseerimas pärast edukat hundijahti.
Kalapüügiharrastajatena tuntud paar - teadmata kadunud Kajar Paas ja tema väidetava röövimise ainus teadaolev tunnistaja Veera - mõni aasta tagasi poseerimas pärast edukat hundijahti. Foto: Erakogu

Kajar Paasi sugulane rääkis, et väidetavalt inimröövi ohvriks langenud Kajar ja kurjategijate käest pääsenud Veera on kirglikud kalastajad, kes teevad alati kõike koos. Ta ei usu, et Kajari kadumine on kuidagi Veeraga seotud.

«Seda ma võin küll kindlalt öelda, et nende (omavahelise – toim.) tüli tagajärg see ei ole,» rääkis Kajar Paasi Saare maakonnas elav sugulane. Tema sõnul on Veera ja Kajar lahutamatu paar. Veera saab hästi läbi ka teiste Muhus elavate Kajari sugulastega. «Mingit armukadedust ega midagi sellist ei ole.»

Kajar ja Veera on suured kalastus- ja jahihuvilised. Sugulase sõnul ei käi Kajar kalapüügivõistlustel kunagi üksi. Alati on Veera kaasas, kes samuti osa võtab.

Kajari Muhus elav perekond on juhtunust šokeeritud ning ei leia sellele mingit seletust.

Sugulase mäletamist mööda kolis Kajar Paide lähedale 2010. aastal. Umbes siis tutvus ta ka Veeraga. Kajar on ehitusfirma OÜ Unikey juhatuse liige. Sugulase sõnul tegeleb mees üldehitustöödega.

Veeraga on Kajari sugulane mõned korrad ka telefonitsi ühenduses olnud. Naine olevat juhtunu pärast endast väljas. «Ta on öelnud, et on politseile juhtunu kohta kõik rääkinud ja midagi täpsemalt öelda enam ei tohi,» ütles sugulane.

Postimehe andmetel on naine tänaseks haiglast koju saanud.

«Kahjuks ei ole menetlusinfot, sealhulgas tunnistaja ütlusi, võimalik kriminaalmenetluse käigus avaldada. Meedia poole pöördumise eesmärk oli paluda inimeste abi juhtumi asjaolude selgitamiseks ja eelkõige kadunud inimese leidmiseks. Kõik, mis oli võimalik, avaldatigi siis. Laekunud ja laekuvaid vihjeid kontrollitakse ja kui selgub midagi olulist, ja seda on võimalik menetlust kahjustamata avaldada, siis antakse sellest ka avalikkusele teada,» ütles täna Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Ööl vastu reedet langesid Tallinna–Tartu maanteel rünnaku ohvriks kaks inimest, kellest ühe, 43aastase Kajar Paasi võtsid ründajad endaga kaasa ja tema asukoht on praeguseni teadmata, teatas politsei.

Ööl vastu 5. detsembrit liikus Järvamaalt Tallinna suunas hõbedane sõiduauto Mercedes Benz, mida juhtis 40ndates naisterahvas.

Naise ütluste kohaselt peatas ta auto Harjumaal Ardu kandis, kuna talle tundus, et teel olev must maastur vajab abi. 

Seejärel leidis esialgsetel andmetel aset tulistamine, milles sai viga naine. Maasturis viibinud kaks meest võtsid Kajar Paasi endaga kaasa.

Annely Erm kinnitas, et naine pöördus 5. detsembril kella 6 paiku hommikul Paide haiglasse. Seal tuvastati tal kuulihaav. Politseile andis kuulihaavaga naisest teada haigla.

Sõiduautos viibinud naine on praegu ravil haiglas, tema seisund pole eluohtlik. Kaasa võetud mehe asukoht on siiani teadmata.

«Hetkel tugineme vaid kannatanu ütlustele,» kinnitas Margus Sass, kelle sõnul on kriminaalpolitseinikud kõik eelnevad päevad kontrollinud erinevaid versioone, nüüd aga küsitakse abi kodanikelt, kes võisid seda sündmust pealt näha.

Politsei palub kõigil, kes nägid 5. detsembri öösel Ardu lähistel juhtunut pealt, sellest teada anda telefonil 513 5441 või e-postiga laane.vihje@politsei.ee. Vajadusel tagab politsei tunnistajate anonüümsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles