Suurem osa elektrikatkestustest kõrvaldatakse täna õhtuks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elektrilevi

Elektrilevi on täna kella 11 seisuga voolu taastanud 58 539 tormi tõttu elektrita jäänud majapidamises. Pea kõik keskpingerikked saavad kõrvaldatud täna õhtuks ja viimased majapidamised Viljandi-, Pärnu-, Valga- ja Võrumaal saavad voolu tagasi esmaspäeva jooksul.

«Täna õhtuks saame kõik teadaolevad elektrikatkestused kõrvaldatud enamikes maakondades, väheseid majapidamisi hõlmavate rikete kõrvaldamine Kagu-Eestis ja Viljandi- ning Pärnumaal võib jääda homse peale,» selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne pressiesindaja vahendusel.

Tema sõnul on hetkeseisuga kõik tuvastatud elektrikatkestused kõrvaldatud Jõgeva-, Harju-, Ida- ja Lääne-Virumaal ning Hiiumaal. Kokku on alates eilsest tormist elektrivarustus taastatud 58 500 majapidamisel ja elektrita on veel hinnanguliselt 7200 majapidamist.

Tõnne sõnul on nüüd alanud rikete kõrvaldamise keerulisem osa, kus näiliselt tundub, et asjad venivad ja vooluta majapidamiste number langeb visalt. «Võtame järjest käsile need liinilõigud, mille kaudu varustatakse elektriga vähest arvu majapidamisi, kuid rikete kõrvaldamine võib nõuda isegi rohkem tööd kui mõnesaja majapidamise elektrivarustuse taastamine.»

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Kui inimesed märkavad ohtlikke olukordi või neil on infot puu asukoha kohta liinil, palub ettevõte helistada rikketelefonil 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles