Allikas: Prantsuse politsei tegi pühasõdalaste värbajatele haarangu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi mässulised oma lipu kõrval.
Islamiriigi mässulised oma lipu kõrval. Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei sooritas pühasõdalasi Süüriasse saatnud võrgustiku vastu esmaspäeva varahommikul üleriigilise haarangu, ütles politseiallikas AFP-le.

Eri- ja terrorismivastased üksused sooritasid haarangu ligikaudu tosinale sihtmärgile, millest enamus paiknesid riigi lõunaosas Toulouse'i departemangus ja põhjaosas Normandias, sõnas anonüümsust palunud allikas.

Vahistatud inimeste hulk pole praeguseks selgunud.

Prantsusmaal elab Euroopa riikidest enim moslemeid ja riigist on Süürias ja Iraagis võitlevate pühasõdalastega liitunud peaaegu 1000 isikut. Nendest ligikaudu 400 osalevad hetkel aktiivses sõjategevuses ja umbes 50 on hukkunud.

Novembri keskpaigas väljastas sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) video, milles muuhulgas näidati ka Kalašnikove kandvaid prantslastest võitlejaid, kes matsid oma passe ja kutsusid islamiusulisi sooritama rünnakuid Prantsusmaa vastu.

Umbes samal ajal näidati hukkamisvideos Prantsusmaalt Normandiast pärit sõdalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles