Mali: Prantsuse pantvangi vastu anti neli äärmuslast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantvangis viibinud Serge Lazarevic koos tütre Diane'i ja Prantsusmaa presidendi François Hollande'iga Pariisi lähistel asuval Villacoublay sõjaväelennuväljal 10. detsembril.
Pantvangis viibinud Serge Lazarevic koos tütre Diane'i ja Prantsusmaa presidendi François Hollande'iga Pariisi lähistel asuval Villacoublay sõjaväelennuväljal 10. detsembril. Foto: SCANPIX

Mali valitsuse sõnul vahetati islamistide käest vabastatud prantslasest pantvangi Serge Lazarevici vastu neli äärmuslasest kinnipeetavat.

Lazarevici vabastamine taaselustas lääne pealinnades arutelu kas pantvangistajatega peaks läbirääkimisi pidama.

Mali valitsuse pressiesindaja Mahamane Baby sõnul nõudis Islami Magribi Al-Qaeda (AQIM) kuue kinnipeetu vabastamist, «kuid valitsus nõustus vabastama vaid neli, kellest kaks olid Mali kodanikud».

Prantsusmaa pole vangistatute vahetust ametlikult kinnitanud ega täpsustanud Lazarevici vabastamise tingimusi.

Pariis rõhutab, et riik vange ei vahetata ja lunaraha ei maksa. Riigi presidendi François Hollande'i sõnul on teised riigid seda teinud meie abistamiseks.

AQIM ja Somaalia islamistlik äärmusrühmituse al-Shabaab röövisid Lazarevici ning tema kaaslase Philippe Verdoni 2011. aastal.

Lazarevic, viimane pantvangis olnud prantslane, jõudis kodumaale tagasi möödunud nädala kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles