Parlament nimetas ametisse uue riigikohtuniku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Toomas Herm

Sügisel ametist vabastatud ja pensionile suundunud Harri Salmanni asemel saab uueks riigikohtunikuks praegu Tallinna ringkonnakohtus töötav Viive Ligi.

Parlament vabastas 1993. aastast riigikohtunikuna töötanud Salmanni tema enda soovil ametist septembris. Vabanenud kohtunikukohale uue riigikohtuniku leidmiseks kuulutati seejärel välja avalik konkurss, kus osalesid Tallinna ringkonnakohtu kohtunik Ligi, Tartu ringkonnakohtu kohtunik Tiina Pappel ja õiguskantsleri asetäitja-nõunik Nele Parrest.

Riigikohtu esimees kuulas oktoobri lõpus ära riigikohtu üldkogu ja kohtute haldamise nõukoja arvamuse ning tegi parlamendile ettepaneku nimetada Ligi alates 1. veebruarist riigikohtunikuks. Riigikogus toetas seda ettepanekut täna 71 ja selle vastu hääletas üks riigikogu liige.

Tartu Ülikooli õigusteaduskonna lõpetanud Ligi on töötanud kohtunikuna alates 1982. aastast: esmalt esimeses kohtuastmes ning seejärel halduskolleegiumi esimehena Tallinna ringkonnakohtus alates selle taasloomisest aastal 1993.

Riigikohtu esimehe Priit Pikamäe sõnul on Ligi kogenud jurist, kelle senine töö peegeldab sügavaid õigusalaseid teadmisi. «Ligi tugev õigusalane kvalifikatsioon ja pikk töökogemus kohtunikuna kinnitavad, et ta on kogenud ja tunnustatud jurist ja sobib töötama riigikohtunikuna,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles